CON-A a finalizat lucrările de construcție la clădirea R&D pentru Schaeffler România

Schaeffler România a făcut un nou pas în dezvoltarea activităților de Research & Development (R&D), prin inaugurarea Centrului de Testare Schaeffler, la Cristian, județul Brașov.

Centrul de Testare va fi a doua clădire dedicată acestei activități în campusul românesc, alături de Centrul de Inginerie inaugurat în 2012. Din acest an, noul Centru de Testare de la Brașov oferă cadrul ideal, cu cele mai performate condiții, pentru activitatea de testare și un mediu de lucru adaptat pentru inginerii și tehnicienii care își vor desfășura activitatea aici.

După începerea lucrărilor din ianuarie 2019, lucrurile au avansat rapid la noua clădire. După 11 luni și sute de ore de lucru intens, CON-A a finalizat construcția în luna octombrie a acestui an. Rezultatul este remarcabil: un centru nou, modern, construit conform standardelor europene, ce cuprinde o suprafață de 8.000 de metri pătrați. Noua clădire ce dispune de un etaj tehnic, pentru asigurarea utilităților speciale testării de ultimă generație vor fi respectate și toate cerințele de securitate a informației, dorindu-se să se obțină în scurt timp și certificarea TISAX (standard în ceea ce privește protecția datelor). Noul centru deține 10 celule de testare care asigură toata infrastructura necesară desfășurării activității, precum și aproximativ 25 standuri de probă, pe care se testează componente de motor. Pe lângă acestea, activitatea de analize tehnice se va desfășura în laboratoare performante de măsurători geometrice sau analize de material. De asemenea, centrul este conceput pentru a opera independent și a-și asigura singur toate activitățile conexe, cum ar fi mentenanța și serviciile logistice.