Pistă Biciclete Sibiu

Finalizare

iulie 2023

Pista pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin este realizată pe un traseu alcătuit din șase tronsoane distincte, cu o lungime totală de 3.674 de metri. Sunt plantați 430 de arbori și numeroși arbuști specifici florei locale, iar taluzele sunt hidroînsămânțate pe o suprafață de 10.000 mp. 

Infrastructura pistei este protejată împotriva infiltrației apei cu ajutorul unui zid din palplanșe sintetice produse din cel puțin 80% material PVC reciclat. 

Taluzele dinspre drum sunt consolidate cu sisteme moderne, utilizând ziduri de sprijin minim invazive din palplanșe metalice. 

Pentru a se încadra în spațiul natural, pe pista de biciclete se utilizează un asfalt verde colorat în masă, produs după tehnologie și cu materiale din Olanda. 

Pentru traversarea râului Cibin, atât pentru pietoni cât și pentru cicliști, sunt executate două poduri destinate exclusiv traficului de pietoni și cicliști: 

  • Un pod pod grindă cu zăbrele, amplasat la intersecția străzilor Viitorului, Crișului și Mureșului; 
  • Un pod circular cu o rază de 15 metri, amplasat la confluența pârâului Rossbach cu râul Cibin, în dreptul străzii Octavian Smigheleschi.