CON-A primește Premiul AGIR 2018 pentru Stadionul Ion Oblemenco din Craiova

În cadrul festivității de premiere a competiției anuale Premiile AGIR CON-A a primit Premiul AGIR 2018 pentru Stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Firma CON-A a fost reprezentată la eveniment de Președintele Grupului, ing. Mircea Bulboacă.

Premiile AGIR se acordă pentru lucrări inginereşti deosebite (concepute, proiectate şi aplicate/puse în funcțiune), și pentru cărţi originale, de înalt nivel tehnico- științific. CON-A a câștigat la secțiunea Ingineria construcțiilor civile și industriale, în calitate de lider de asociere, pentru lucrarea Complex Sportiv Craiova – Stadion de fotbal.

“Mă bucur de aprecierea pe care o are acest proiect deosebit în lumea inginerească din România. Este într-adevăr un proiect la care s-a muncit extrem de mult, care a avut numeroase provocări și înglobează foarte multă  inginerie. Însă comparativ cu alte stadioane din țară și din străinătate, acesta a fost realizat la un preț foarte scăzut, raportat la calitatea furnizată. În acest fel se înscrie în politica companiei CON-A, de a construi durabil și eficient, cu un efort social minim” a declarat președintele Grupului CON-A în cadrul festivității de premiere.

Construcția arenei a început în 2015 și a fost finalizată în luna noiembrie a anului 2017. Proiectul a fost realizat de CON-A, ca lider de asociere împreună cu ACI Cluj, Dico și Țigănaș ca proiectant general și Nisal pentru partea de instalații. Practic lucările au presupus demolarea vechiului stadion și proiectarea și execuția unei arene noi, la standarde moderne, cu o capacitate de 30.938 de locuri.

Asociația Generală a Inginerilor din Romania (AGIR), este o organizație profesională neguvernamentală cu tradiție, care are ca scop principal apărarea și promovarea intereselor profesionale și sociale ale inginerilor, pentru întărirea autorității, prestigiului titlului și profesiei de inginer.