CON-A va construi noua Sală Polivalentă de la Pitești

CON-A a câștigat licitația pentru construirea unei noi Săli Polivalente la Pitești, în urma unei proceduri publice de atribuire a lucrărilor derulată de Compania Națională de Investiții.

Desemnarea firmei câștigătoare a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie, în urma procedurii desfășurate în vara acestui an. CON-A va realiza proiectul în calitate de antreprenor general în sistem “design and build”, adică va realiza proiectarea, asistența tehnică și lucrările de construcție.

Noua sală va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri și va putea găzdui mai multe tipuri de competiții sportive internaționale: handbal, volei și baschet (certificări EHF, FIBA și CEV), precum și evenimente non-sportive, în funcție de cerințe.

Sorin Cristea, Directorul General al CON-A: Pentru acest proiect CON-A va pune în valoare întreg know-how-ul dobândit în cadrul construcțiilor sportive anterioare, în special în realizarea Sălii Polivalente de la Cluj Napoca, și va aplica soluții similare cum ar fi de exemplu soluții pentru sistemul structural, tehnologii led, posibilitatea extinderii capacității prin gradene retractabile, etc.

Valoarea contractului este de 65 de milioane de lei.