Prima fabrică ROCKWOOL din România a fost finalizată în toamna anului 2019

CON-A a finalizat lucrările de construcţie pentru cea mai mare fabrică producătoare de vată minerală bazaltică  din România.

Beneficiarul este Grupul ROCKWOOL, liderul mondial în producția de fibre din vată bazaltică, iar aceasta este prima unitate de acest tip pe care o construiește în Romania.

Proiectul are aproximativ 20.000 mp destinați producției și 100.000 mp de platforme și amenajări exterioare. CON-A a fost angajată în acest proiect în calitate de antreprenor general, iar  proiectul a fost abordat în sistem turnkey.

Acest proiect “2 in 1” este complex, un simplu exemplu fiind cele 18 corpuri distincte de clădire, cu soluții constructive diferite. Un detaliu inedit este modul de construire a clădirilor: pentru unele dezvoltarea și utilarea a respectat modul “clasic” de construire, adica s-a construit corpul de clădire și apoi au fost montate liniile de producție, pe când pentru alta, într-o primă fază s-a montat linia de producție, iar cladirea a fost construită în jurul liniei tehnologice.

Pe lângă faptul ca s-a construit o fabrică de producție, un accent deosebit a fost pus și pe partea de arhitectură a clădirii, în special în zona fațadelor corpului de producție și totodata prin corpul de birouri, care îmbină elemente de arhitectură deosebite cu elemente de utilitate a clădirii.