Stadionul Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu a fost inaugurat

CON-A a făcut parte din asocierea de firme care a realizat Stadionul de fotbal de la Târgu Jiu, unul dintre cele mai importante obiective de acest fel din țară. Inaugurarea obiectivului a avut loc în la sfârșitul lunii octombrie și a fost marcată de mai multe evenimente, la patru ani de la demolarea fostei arene sportive din Târgu Jiu.

Asocierea formată din ACI Cluj (lider de asociere) – CON-A – Dico și Țigănaș a executat o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 12.386 de locuri acoperite și o suprafata de 37.500 mp. Complexul sportiv este compus  din arenă, hotel, spații de antrenament, corp administrativ și săli de conferințe, parcare subterană și supraterană, spatii verzi. Este un complex de 4 stele având posibilitatea de a găzdui evenimente sportive de anvergura  Europa League.

Cifrele stadionului din Târgu Jiu

Capacitate: 12.386 locuri (10.934 pentru publicul general)
Loje VIP: 18 (204 locuri)
Presă: 240 locuri (50 cu desk rabatabil)
Sală conferințe presă: 76 locuri
Studiouri TV: 3 (2 cu vedere teren, 1 la interior)
Zonă persoane dizabilități: 72 locuri
Zonă dedicată suporteri oaspeți: 652 locuri
Hotel: 38 camere
Parcare: 150 locuri subteran, 6 locuri autocare, 87 locuri media/personal auxiliar
Birouri: 1.600 mp
Înălțimea maximă: 25m (trei niveluri)
Materiale: 18.000 mc beton, 2.500 t oțel, 1.300 t confecție metalică
Intensitate nocturnă: 2.000 lucși
Suprafață totală complex: 67.383 mp
Dimensiune vestiare echipe: 64,54 mp (25 locuri)
Terenuri cu iarbă în complex: 5 (teren joc + 2 terenuri antrenament + 2 terenuri de dimensiuni reduse).

Mircea Bulboacă, Președinte Grup CON-A: Finalizarea acestui obiectivul ridică la patru numărul stadioanelor realizate de compania noastră, ca lider de asociere sau ca partener în asociere. Ne bucurăm să avem în portofoliu obiective de anvergură, care să solicite și totodată să pună în valoare capacitatea companiei de a realiza proiecte complexe și de amploare, la nivel național. De asemenea, pentru acest proiect a fost foarte bine pusă în valoare capacitatea Fabricii de metal deținută de CON-A, care a furnizat structură metalică de rezistență și întreaga învelitoare metalică exterioară, adică un element arhitectural care contribuie esențial la estetica Stadionului și îi conferă unicitate.