Sală Polivalentă Cluj-Napoca

Suprafață

38.500 mp

Amplasare

Cluj-Napoca,
județul Cluj

An

2014

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este cea mai mare și mai modernă sală de profil din România și se remarcă prin designul și tehnologiile de ultimă generație. Clădirea este construită conform standardelor naționale și internaționale, atrăgând astfel organizarea unui număr mare de evenimente și competiții sportive în Cluj-Napoca. La inaugurarea sa, în anul 2014, a devenit cea mai mare sală polivalentă din România, iar prin extinderea capacității sale la peste 10,000 locuri în anul 2017, a găzduit Campionatul European de Basket.

Fermele ansamblului spațial al acoperișului au o deschidere liberă între axele reazemelor de 63.90 m și de 76.00 m după montaj, fiind fermele metalice cu cea mai mare deschidere liberă construite în țară în momentul de față. Panourile solare și fotovoltaice care permit alimentarea iluminatului de siguranță a clădirii sunt cele mai performante instalate la noi în țară. Clădirea este dotată cu un sistem de preluare a apelor pluviale, ape care sunt reutilizate la grupurile sanitare.

Sala dispune de anexe sportive și tehnice, cu dotări complementare de alimentație publică, spații comerciale închiriabile și un parking subteran generos. Gradenele retractabile permit modificarea suprafeței de joc în funcție de activitatea sportivă găzduită.