Extindere și Modernizare Stadion Municipal Sibiu

Beneficiar

Primaria Municipiului Sibiu

Finalizare

noiembrie 2022

Stadionul este compus din patru corpuri distincte: două tribune și două peluze, fiecare având o structură independentă. Regimul de înălțime variază, tribuna 1 având subsol, parter, trei etaje, un etaj retras și un nivel general de gradene, în timp ce tribuna 2 se întinde pe demisol, mezanin, parter, un etaj și nivelul general de gradene. Peluzele P1 și P2 au parter, un etaj și nivelul general de gradene, iar înălțimea maximă a structurii atinge 26,75 m.

Capacitatea stadionului este de 13.014 spectatori, cu locuri speciale pentru rezerve și oficiali, toate acoperite cu învelitoare din policarbonat. Sala de conferințe dispune de 80 de fotolii fixe și 4 locuri la pupitru, completate de scaune cu masuță rabatabilă din plastic.

Facilitățile stadionului sunt impresionante, cu parcări subterane pentru 83 de autoturisme sub tribuna 1, săli de antrenament, vestiare, cabinete medicale și antidoping la parter, spații pentru mass-media, alimentație publică și grupuri sanitare la etajele superioare. Zona VIP se află la etajul 2, în timp ce etajul 3 găzduiește camera de control, crainicii TV, studioul TV și alte zone de lucru pentru mass-media.

Peluza Sud adăpostește casa de bilete interioară, sala de box, spații tehnice și grupuri sanitare, în timp ce tribuna 2 oferă facilități pentru atletism, sărituri în nisip, antrenamente, vestiare, spații tehnice, alimentație publică, medicină sportivă și birouri administrative. Camerele de cazare se află la etajul 1 al tribunei 2.

Peluza Nord oferă parcare pentru 116 autoturisme la parter și spații pentru alimentație publică și grupuri sanitare la etaj. În exteriorul Peluzei Nord, vizitatorii găsesc o casă de bilete exterioară, accesibilă din strada Nicolaus Olahus.

În ansamblu, stadionul este gândit pentru a oferi facilități complete atât pentru sportivi, cât și pentru spectatori.