Terminal Aeroport Internațional Sibiu (I)

Suprafață

11.200 mp

Amplasare

Sibiu,
județul Sibiu

An

2006

În contextul în care Sibiu devenea Capitală Culturală Europeană în anul 2007, au început lucrări majore de modernizare și extindere, prin care România să dețină cât mai multe posibilități de intrare în țară care să corespundă standardelor internaționale.

Terminalul realizat de CON-A este structurat pe două niveluri și permite procesarea a 300 pasageri/oră, pe fiecare flux. Aeroportul cuprinde, pe lângă spații de procesare a fluxurilor de pasageri și bagaje (pentru statele UE și Non-UE), săli de așteptare corespunzătoare, birouri ale companiilor aeriene, spații comerciale și parcare auto cu o capacitate de 300 de locuri.

Structura de rezistență a terminalului, compusă din stâlpi de beton cu evazare spațială din elemente metalice la partea superioară, realizează un spațiu fluent cu deschideri generoase. Pereții exteriori vitrați și luminatoarele din planul învelitorii oferă o bună iluminare naturală.

Turnul de control, element dominant al ansamblului, este realizat din diafragme de beton monolit. Această structură a permis atingerea înălțimii de 35 m, solicitată prin proiect.

7 corpuri clădire: terminal de pasageri de 7.500 mp, turn de control de 1.200 mp, clădire de pompieri: 1.500 mp, alte clădiri anexe: stație sprinklere, post trafo, gospodărie carburanți, rezervor apă incendiu.