CON-A a semnat contractul pentru lucrările de extindere a Aeroportului Internațional Sibiu

Asocierea  condusă de CON-A alături de Bog`art și UTI Facility Management a semnat contractul pentru realizarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor de extindere a Aeroportului Internațional Sibiu. Valoarea contractului este de 203,8 milioane de lei, la care se adaugă TVA, iar termenul de finalizare este de 31 decembrie 2023.

Lucrările presupun extinderea terminalului existent cu două clădiri noi cu parter, mezanin și etaj retras care vor fi ridicate de o parte și de alta a actualei construcții. În final, terminalul va avea o suprafață utilă 22.400 mp, de la 9.100 cât are în prezent și dotări moderne, care corespund cerințelor actuale. Proiectul implică și lucrări de modificare ale  terminalului extins cu cele mai noi tehnologii”â, precum și remodelarea circulațiilor: accesul în Aeroport urmează să fie făcut din sensul giratoriu amplasat între șoseaua Alba Iulia și strada Europa Unită.

Mircea Bulboacă, proprietarul CON-A: Pentru mine și pentru CON-A este o zi importantă și bucuria este dublă. Atât pentru firmă, pentru că acesta este un proiect foarte important, cât și pentru mine, ca cetățean al Sibiului, pentru că știu ce înseamnă realizarea unui aeroport. După ce am finalizat aeroportul în 2006 am observat  cum investițiile în Sibiu au crescut foarte mult. Este foarte important pentru fiecare investitor străin ca investiția sa să se afle lângă o autostradă, un aeroport, dacă are un mediu de afaceri primitor. Noi, după 2006, am construit peste 20 de fabrici în Zona industrială vest și în continuare construim.

Termenele contractuale sunt extrem de strânse, așa că vom pune în acest proiect întreaga noastră experiență. Suntem o asociere solidă formată din antreprenori serioși, conștienți de responsabilitatea mare pe care o avem. Ne bazăm de asemenea și pe sprijinul autorităților implicate, pentru a putea realiza în bune condiții acest proiect ambițios.