CON-A va realiza un nou corp de clădire pentru Biblioteca Lucian Blaga din Cluj-Napoca

Suntem bucuroși să construim din nou la Cluj, un oraș în care echipa CON-A se simte ca acasă. Mulți dintre angajații noștri sunt din Cluj sau au făcut studiile la Cluj. Acum construim un corp nou de clădire pentru Biblioteca Universitară, care va deveni un nou punct de referință al acestui oraș vibrant, eminamente universitar.

La sfârșitul anului 2023 compania noastră a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru acestui obiectiv. Scopul investiției  este construirea unui nou corp de depozit cu acces liber la raft. Clădirea va avea un regim de înălțime de 2S+D+2SP+P+ 3 și va avea o suprafață desfășurată de 7.349,78 mp.

Principalele destinații ale spațiilor din clădire:

–          la subsol 2 vor fi un adăpost de apărare civilă, spații tehnice, parcaj subteran cu rampa auto

–          subsolul 1 va avea și el spații tehnice, parcaj subteran, rampe auto.

–          la demisol sunt prevăzute camera server, depozit de carte, laborator digitalizare și laborator informatica, zona livrare carte.

–          la parter vom avea sală de conferențe, lobby

–          la etajul 1 – spații pentru  depozitare carte, spații de lectura și studiu individual, o pasarelă de legătură, iar etajul al doilea este similar cu primul etaj,

–          etajul al treilea va avea, pe lângă depozitul de carte și spațiile tehnice, o  jardiniera și o terasă extensiv înverzită.

Beneficiarul investiției este Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga.